21.07.10 г.

Фуриите на половин годинка!


Ех как лети времето -второ Blog Candy при Фуриите!

Блогът на Картичкофуриите става на 6 месеца!

Да им е честито и да продължават да ни предизвикват и вдъхновяват :-)


16.07.10 г.

Princess Aquamarine

Озаглавявам публикацията си така, защото е посветена на една жена, без която Хартиената Вещица може би изобщо нямаше да я има. Даде ми стимул, когато започнах да се занимавам с квилинг и благодарение и на него - не се отказах.

Тя обича Япония... Занимава се с kiri-e (идва от японски, kiri - режа, изрязвам и e - картина). 

Предполагам няма да има нищо против да ви покажа нейна картина за една изложба във Флоренция:


Тя е преди всичко Човек.

Направих й едно пано, което да я пренася едновременно в Япония и в България (живее в Полша).

Отдавна не бях правила пана, изключително удоволствие.

Е, стига съм говорила.

Първо картичката към него:

и...
Току що видях новото предизвикателство на Картичкофуриите - "Спомен от..."
И макар над паното да работих миналата седмица, все още не е публикувано никъде и чудесно се връзва с темата, зададена от Милена - PaperMill.

Спомен от България, който ще живее в Полша, в дома на българка, която е била известно време и в Япония.

Неочаквано добра комбинация :-)

Paper Earrings again

13.07.10 г.

да дарим за SOS селища - България

За тази идея разбрах преди време от Лени (Le).

Реших и аз да допринеса към каузата.

Направих няколко комплекта хартиени обеци. Ето ги и тях...
Изключително много ме трогнаха думите, които написаха вместо "Благодаря" хората, стоящи зад организацията на даренията.
Позволявам си да го публикувам тук, за да мога... когато загубя вяра следващия път, да си ги припомня и да си кажа "ИМА СМИСЪЛ!"...


"Чудо!

Днес едно момиче - вълшебница, сътвори поредното чудо! Не я познавам, една дама с артистичен дух и дробове, пълни с авантюризъм, твори чудеса! Една дама с екзотичното име - Каролина, твори бижута от....хартия и разказва приказки в багри, форми и любов! Това момиче, също като Грета предостави своята колекция изцяло за дарение на СОС детски селища! И още некачила снимките на албума - вече беше продала един чифт. Когато тя качи снимките на страницата, а аз ги разглеждах и не можех да си събера душата, за да изкажа възхищението си, само за 5 минути се продадоха още два чифта обеци. А самите обеци не съм ги получила. Всичко става не в движение, а в летеж! Нямам думи!
Не зная какво ме прави по-щастлива! Това,че тези парички ще отидат в СОС е прекрасно, но това че млади, красиви, умни, талантливи момичета творят и даряват без да се замислят, това ме изпълва с възхищение! А това, че други красиви, умни, щастливи и лъчезарвни момичета си купуват от нашите творби, сътворени с любов и грижа, ме кара да летя, да се чувствам щастлива и уверена, че доброто го има, че то в нас и ние го споделяме!
Благодаря ти Каролина, благодаря ти, прекрасно момиче с вихрена фантазия, умели ръце и голямо сърце!
Бъди благословена!"

11.07.10 г.

Награди II

Здравейте,

изключително се радвам на наградата Sunshine Award, която Creative сподели с мен и останалите, участвали в предизвикателство "Мозайка".

Винаги съм се възхищавала на нещата й и се надявам да продължа да го правя :-))


Според условията, сега трябва да предам наградата на други 10 блога. Тази част ми е трудна, пак ще пропусна някой, за това нека всички, които се отбиват в дома на Хартиената Вещица (често така наричам този блог) и които искат - да се чувстват "наградени".

В тази връзка, моля
  1.  addii
  2. Creative
  3. арт_мама
  4. milenka
  5. Greta
  6. kariluis
  7. Gery
  8. Chiges
  9. Ива
  10. Marzelanche

да отидат ето тук - преди време предадох награди, но не съм сигурна дали сте прочели :-)

А сега към другите условия на Светлето.

Ако имате възможност покажете или разкажете за картичката, за която сте отделили най-много време... 

Най-много време съм отделяла на паната, които съм правила, но що се отнася до картичка... може би тази - "предизвикателство в зелено".  

А картичката, направена буквално на един дъх... всичките са такива, започна ли една картичка, не мога да мръдна, докато не я довърша. Но ето пример все пак, от серията "топлина":


Хубава вечер на всички!

8.07.10 г.

Необичайна публикация

Не, няма да ви показвам хартия.

Просто искам да споделя, че днес посетих любимата си книжарница, върнах се с около килограм хартия и картони (не си падам по т. нар. "shopping" и G-точката ми определено не е в края на тази дума), определено се прибрах с широка усмивка.

Хубаво е да си отпуска, макар и за мъничко. Хубаво е да се отдадеш на нещата, които обичаш.

А сега отивам да събирам съчки. Без майтап. И се смея, заради онази песен "съчки събирам". Но работя върху едно пано и ми трябва клонка от дърво.

Съчки събираааам....

Оставям ви в компанията на Стинг.

Шоколадови усмивки,

КаРи

2.07.10 г.

Mozaic Summer

От заглавието вероятно се досещате какво ще ви покажа тук.

Реших да обединя две предизвикателства в една картичка - "Моето лято" при Картичкофуриите и "Предизвикателство Мозайка" при Двете Елши.

Когато видях темата, зададена от Светлето при Елшите, веднага ми хрумна какво ще направя, така че да го включа и на двете места. Винаги съм обичала пъзели, мозайки и шаренийки. А и аз съм на вълна 'разчистване на отпадъци'. Държа да кажа, че мозайката е от малки парченца хартия - нарязани и залепени, за някои ми трябваше пинцета :-)

Първо показвам картичката, а после... след като я пречупите през съзнанието си по собствен начин, ще разкажа каква идея исках да вложа и какво се получи.

Ето - лице и вътрешност на моето мозаечно лято:

А ето и един детайл - трябваше да е ръчно изработено копче, но явно като за първи опит с копченцата, не съм се справила много добре. Линиите от четката, с която нанесох лака отгоре много ми допадат - дефектът се превърна в ефект:

Следват лирични отклонения, разрешавам ви да си ги спестите, ако искате :-)

Първоначалната ми идея беше да вплета идеята си за лятото в мозайка - слънчеви дни и звездни нощи, с много цветове. За мен лятото преди всичко носи цвят - по улиците, в душите на хората, в настроенията.

Предполагам тази цел е постигната.

Но когато почти завърших картичката, открих толкова много символика, за самата мен, която примесена с дъжда, светкавиците и гръмотевиците снощи, ме натъжи. Намерих в нея разбити сърца; пъзел, части от който липсват, но който някой отчаяно се опитва да нареди. Парченца, раздавани на заслужили и незаслужаващи. Парченца, които искат отново да бъдат едно цяло, но се губят в тишината на мрака и не виждат пътя, ослепени от слънцето.

Стига толкова. Мястото на тези думи не е в този блог.

1.07.10 г.

Just To Say Hello

Има много хора, на които държа, но по една или друга причина виждам рядко.

Тази картичка посвещавам на всички тях.

Ще я включа в Щурото предизвикателство - Make it in an hour.

Усмихнат ден!