26.05.11 г.

Предизвикай себе си

Понякога усещането да предизвикаш сам себе си - заради обстоятелства или просто така - е несравнимо с всяко друго предизвикателство.

В последния почивен ден от миналата, всъщност тази, седмица бях твърдо решена да се справя с поне част от чакащите проекти, които отлагам заради непрекъснатия стремеж на душичката ми да пътува или просто да се разхожда в парка. Заредих се със слънце и в ранния следобед вече бях привела стаята си във вид, подходящ за творчество.

Седнах и с изненада открих, че вкъщи нямам никакво лепило. Изпаднах в лек ужас за няколко секунди, защото това означаваше, че проектите отново ще останат за "по-натам", но в следващия момент предизвикателството беше на лице - да сътворя нещо без лепило.

Така се роди и тази семпла картичка - с едно картонче, два вида мъниста - дървени от едни много стари сандали и от фимо - останали в една кутийка от предишното ми хоби в три реда от канап. Заради тази комбинация отива и в Щурото предизвикателство.

Не е кой знае какво, но си я харесвам - заради това, че обстоятелствата ме предизвикаха, но не им се дадох.


Усмихнат ден,
КаРи

16.05.11 г.

table cards

Здравейте :-)
След кратко отсъствие, отново съм тук.

Ходих на сватба... и на след-сватбено мини пътешествие.

Поканите и table картичките бяха мое дело. Поканите сте ги виждали, а сега е ред на останалото.

Сватбата беше Приказна. Лъчезарна булка, усмихнат младоженец, весели гости :-)

И моите тейбъл картички пред всеки. Голяма чест!Префасонирах набързо и една кутия, в която да се пускат пликовете-подаръци.Всичко се връзваше чудесно с цвета на булченската рокля - бяла с акценти в бордо на бюстието, както и шал в бордо, но по молба на младоженците тук няма да качвам снимки от тази приказка, в която имах радостта да стана част.

Пожелавам на всички, които се отбивате тук - прекрасна седмица!

Усмивки,
КаРи

5.05.11 г.

Pure

Много обичам емоцията, която носи тази дума.
И звученето й.
Не харесвам нито един от преводите, не я "обхваща".

Когато се замислих как да озаглавя публикацията, в която да покажа последната картичка - pure беше първата ми асоциация.

За пореден път се убедих, че обожавам проектите, в които мога да включа канап :-)


Пожелавам на всички хубави празници и успешна следваща седмица. Ще се върна. Скоро
:-)

А за меломаните...


Усмивки,
КаРи

2.05.11 г.

За бухала и кравата

"Птицата, за която ще пиша, е бухалът. Бухалът не се вижда денем, а нощем е по-сляп и от къртица. Не знам нищо особено за бухала, затова ще продължа с друго животно, което си избирам — кравата.

Кравата е бозайник. Има шест страни: лява, дясна, горна и долна. В задната страна има опашка, от която виси четка. С тази четка се гонят мухите, за да не падат в млякото. Главата служи да излизат рога от нея и, освен това, защото устата трябва да стои някъде. Рогата са за да се бие с тях. От долната страна е млякото. Оборудвана е така, че да може да се дои. Когато я доят, идва млякото и вече не спира. Как го прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие.

Мъжът на кравата е бикът. Бикът не е бозайник. Кравата не яде много, но онова, което изяжда, го яде на два пъти и така има достатъчно. Когато е гладна, мучи, а когато не казва нищо, значи, че вътре е пълна с трева. Краката й стигат до земята.

Кравите имат много развито обоняние, поради което можеш да ги подушиш от много далече. И заради това въздухът в полето е толкова чист."


За Ани с любов


Подарък за рождения ден на моя приятелка - 3 в 1.


:-)