10.09.13 г.

Един изключително специален проект

Здравейте!
Днес ще ви покажа един наистина специален проект, който правих наскоро.
А е специален, защото ми зададоха "тема", близка до сърцето ми - слънце!

Една приятелка беше кума на сватба и искаше да подари на младоженците и нещо "различно" - албум, в който по време на сватбата да се залепят снимки на гостите, а всеки от тях да напише по нещо за спомен на младото семейство. Моята задача беше да направя корица за този албум, която хем да е сватбена, хем да е слънчева (морска сватба, морски младоженци, а морето без слънце не е така прекрасно :-) ).

Когато чух идеята започнах да мисля не само как точно да бъде направено слънцето, а и как да го превърна в сватбено и тематично.

Гордея се с това, което свърших в крайна сметка, защото за пръв път правя нещо такова, което сигурно се дължи на факта, че за пръв път ми хрумва подобна идея.

Поисках размерите на албума (мда, имах допълнителното предизвикателство той да не е при мен физически) и след като идеята ми беше одобрена по рисунка и описание се залових с оразмеряване, куилинг, прецизно изрязване и оригами - и така за първи път комбинирах толкова много техники в един проект.

Погледнат отпред, албумът е за влюбени и носи слънце само с цветовете си, без дори да подсказва какво се разкрива по-нататък.


Наличието на панделка предполага тя да бъде развързана, за да открие пожелание, а защо не и нещо по-голямо...


Едно слънце и две слънчеви имена, които се свързват в съюз, за да започнат едно ново начало, символ на което са брачните халки - формата е кръгла, за да бъде здрав бракът, а кръгло е и слънцето... символиката на формите е прекрасна. Добавих и лодки, за да бъде морско, които се повтарят и във вътрешността на албума.


Обичам да снимам детайли :)


На Злати и Вълчо пожелавам семейно щастие, домашен уют и безкрайна любов!

-------
Докато създавах този проект установих, че в последната година слънцето и тези слънчеви цветове присъстват в творчеството, ежедневието и облеклото ми, така че спокойно мога да кажа, че това е любимата ми цветова комбинация - причината да включа корицата в новото предизвикателство на Card Manina.

-------
Това е и моят начин да кажа "довиждане" на лятото - ще очаквам следващото с нетърпение, а слънцето ще продължа да нося в душата си :)


9.09.13 г.

За сватба в бежово и кафяво :)

Трите почивни дни, наситени със сватби минаха и най-после мога да споделя с вас една кутия, която правих по този повод.
Когато ми я поръчаха и видях поканата се шашнах от цветовете и започнах да се чудя как да впиша моята кутия чисто цветово. Цяла вечер се възхищавах на хубавата покана - ръчна изработка. А на другия ден Вселената ми поднесе отговор за цветовете - влязох в блога и видях тези прекрасни покани в блог, който следя - greatIdeas. Ура! Имаше кого да попитам от къде да се сдобия с карамеления цвят.
Ади, благодаря, че се отзова и отговори на питането ми! 

Постарах се да избягам от модела на поканите, но за да има връзка между тях и подаръка, ги включих в чекмеджето - като акцент - корсет, в който да бъдат поставени паричките.

Стига толкова приказки, ето какво се получи.
На младоженците - горчиво! И много семейно щастие!

Прекрасен ден на всички!
Кари