24.02.11 г.

Импровизирана квилинг анкета

Или по-скоро събиране на мнения.

От както открих квилинга, непрекъснато чувам изречението "Ти трябва да имаш железни нерви, за да се занимаваш с това".

Истината е, че аз винаги бързам, искам нещата да се получат веднага. Или казано с други думи - не съм търпелив човек. Всякакви пипкави неща са в състояние да ме побъркат.

А квилингът, който изглежда точно едно от тези "пипкави" занимания, изискващо търпение и доста време, ме успокоява. Мога с часове да седя кротко и да си режа или навивам ленти. Дори когато съм нервна, това е първото, което правя вкъщи - заравям си главата в хартиите и стресът изчезва.

А къде другаде, освен в блога да попитам - при вас как е?

Ясно е, че ни доставя удоволствие, иначе нямаше да го правим, но все пак - споделете, интересно ми е :-)

8 коментара:

kenli каза...

И при мен е така!Все едно, че описваш мен!

Cvety каза...

Винаги се намира някой да ми каже - Ама как имаш нерви за това?
И винаги отговарям - нито е пипкаво, нито е въпрос на железни нерви, а най-вече на желание и усет :)
Не съм нервна, по-природа и аз съм от по-експедитивните и не мога да стоя просто да гледам в телевизора, все правя нещо.. от дете все майсторя и сглобявам разни работи - най-различни - и да, смятам, че това ме спасява от битовизма, от най-страшното - да престанеш да виждаш малките, красиви неща в живота. Освен "ръкотворенето", спасители са ми музиката, моторът и човекът до мен :)

Addii каза...

аз по този начин си почивам от всичко останало и ми доставя голямо удоволствие.Мъжът ми си ми казва-"..уж си уморена пък картички правиш..."ходи му обеснявай че така се отпускам и почивам

Migito Petrova каза...

За мен това беше начина да не полудея от стоенето в къщи с децата и еднообразното ежедневие. Аз също мразя пипкавите неща. Може би се запалих по това, защото беше нещо различно и малко хора се занимаваха с него. Обичам да съм различна. Дали е пипкаво, зависи, има композиции, които си искат доста мислене и играчка.

Veselina каза...

Здравей, Кари! Много успокояващо и удовлетворяващо ми действа и на мен квилингът.Когато за първи път видях квилингови произведения, нейде из руските блогове, бях запленена. Веднага ми се прииска да проверя дали мога да направя нещо подобно. От тогава, макар че не разполагам с почти никакво време за себе си, (разбирай и за картички, поради наличието на две малки момчета и съпруг), винаги, когато мога се занимавам с квилинг.

Petia каза...

Много хубаво въпросче ;)
Мен лично ме разнообразява в дългите зимни дни затворена вкъщи сама с малкия :)Яд ме е, че не го открих като бях с големия корем, че тогава имах много повече свободно време (пропуснати квилинг творения ;)) И аз съм от експедитивните и все бързам за нещо, но квилинга някак си те кара да забавиш оборотите, което в наше време си е много ценно нещо! Много ми харесва и че след много "мъки", проби, понякога неуспешни опити получаваш страхотен резултат и разбираш, че всичко си е заслужавало ;)

Te4eto каза...

Аз пък съм от тези с железните нерви, затова обикновено констатацията е "това е точно като за теб...". Удоволствието и разтоварването са ми същите като при вас :)

КаРи каза...

Как се радвам на всички отзиви, много е приятно да се почувстваш сред свои :-)

И независимо дали сме с железни нерви или не, най-важното е че това ни кара да се чувстваме живи, пречиства мислите, дава смисъл, уплътнява времето и то по един красив и даряващ усмивки начин :-)

Намирам себе си в почти всяко от описанията ви - само слушам телевизора, така се отпускам, наистина е едно различно занимание, успокоявам се, заб(р)авям оборотите и се разтоварвам.

Благодаря ви за искрените отговори, мили дами :-)