21.03.11 г.

Награда и малко размисли

Здравейте и честита пролет!
Нека е цветна и вдъхновяваща!

Поводът за тази публикация е една награда - за мен е чест да бъда вдъхновение. Благодаря на Цвети (Cvetyland), която счете, че съм достойна да бъда сред нейните 15.

Но преди да продължа с темата за наградата, искам да споделя нещо. Поводът е дискусията (която на моменти се превърна в истински спор) от миналата седмица във форума и в част от блоговете.

Няма да казвам какво мисля по въпроса - вече го направих в темата и при Гери. Важното е да се забавляваме и да се чувстваме добре от това, което правим.

Днес Биляна ме подсети за мой любим цитат от "Посестрими в занаята" на Пратчет -

"Късчета сурово вдъхновение се сипят из Вселената през цялото време като лапавица. Понякога някое от тях улучва податлив ум, който в резултат открива структурата на ДНК или соната за флейта, или изнамира начин електрическите крушки да изгарят два пъти по-бързо. Но повечето пропускат целта си. Мнозинството от хората пропиляват живота си, без да бъдат уцелени нито веднъж.
А други имат още по-малко късмет. Те улавят всичките едновременно."

Мисля, че е показателен цитат - все някое парченце ни е улучило :-)

Вдъхновяват ме много хора (получателите на наградата трябва да посочат 15 блога, от които черпят вдъхновение), а аз ще я дам на онези, които бяха тук почти в самото начало и ме подкрепят оттогава - без да са спирали.

Малък жест на голяма благодарност.

Хората, които първи коментираха в този мой дом и са тук до ден днешен.

Част от тях ми бяха като учители - не се страхуваха да критикуват, казваха ми че елементите ми не са равно изрязани, даваха съвети и ми помогнаха да се развия.

Онези, които очакваха завръщането ми, когато имах сериозни здравословни проблеми и се наложи да прибера ножиците и хартиите за дълъг за мен период от време, заради което плаках. Много.

А те бях тук и ме окуражиха.

Изобщо с тях, а и с всички вас съм преминала през много. Може и да не оставям коментар под всяка ваша публикация, но надничам, за да видя света през очите ви.

И ще продължавам да го правя. И то с удоволствие.

Нека тази награда, с условието да напишат 7 неща за себе си, закичат в уютните си онлайн домове (редът е случаен):


Ето и 5 по 7 неща за мен

- Обичам - Хората, Музиката, Приятелите, Природата, Книгите, Изкуството, Кафе/мляко с мед и канела;
- Мечтая за - Семейство, Пътешествия, Време, Усмивки, Искрени взаимоотношения, Дом, Щастие;
- Не мога без - Обич, Мечти, Творчество, Разговори, Сладко, Приятели, Слънце;
- Вярвам в - доброто, силата на привличането, Хората, чувствата, мислите, интуицията, бъдещето;
- Аз съм - Човек; мечтател; летя в облаците; малко наивна; твърде доверчива; страстна за и в нещата, които обичам; малко повече себе си, отколкото понякога ми се иска.

Ще завърша тази публикация със значението на думичката versatile (все пак наградата се казва versatile blogger)

versatile [´və:sə¸tail]
adj
1. многостранен, гъвкав, жилав, подвижен, пъргав, чевръст, жив, игрив, бърз, лек; ~ mind гъвкав ум; ~ genius универсален гений; ~ writer полиграф;
2. променлив, колеблив, изменчив, непостоянен, несигурен, капризен; ~ loyalty несигурна лоялност;
3. бот., зоол. подвижен; ◊ adv versatilely.

Усмихвайте се!


17 коментара:

Te4eto каза...

:-)
Бързам да благодаря за оказаната чест! Преди доста време при един от бумовете на блогови наградки реших, че няма да им обръщам внимание, обаче гъдела да те изберат сред толкова много блогове си е голям.
Аз няма да напиша отделна публикация и няма да предам нататък наградата, но ще я приема с обещание, че ще продължавам да съм някъде наоколо и да следя кое късче вдъхновение си хванала. Благодаря!

Le каза...

КаРи, благодаря, за признанието! За мен е радост и чест, да съм сред твоите 15!
Харесах много твоите 7х5:)

Milena каза...

Покани ме, идвам, сега да видя с какво ще ме почерпиш;)

Кари, благодаря за отличието. Но по-скоро благодаря за отношението. Радвам се, че съм от хората, които чувстваш близо до себе си.

С благодарствения коментар, приеми и една сърдечна усмивка :)

arcadia каза...

Кари, мила, благодаря за отличието! Щастлива съм, не само за оценката, а по-скоро за топлото ти отношение. Не спирай да ни вдъхновяваш и усмихваш!

Creative каза...

Кари, благодаря ти от сърце! Изключително много се радвам, че един толкова талантлив, позитивен и усмихнат човек като теб ме е отличил като част от неговото близко обкръжение! Благодаря ти!!

Irena каза...

Кари, много ти благодаря за наградката, за мен е чест че си споменала моя блог като вдъхновител за теб :)
Честита първа пролет, нека тя бъде много усмихната за теб!

- каза...

Кари, благодаря! Трогна ме и ме накара да се чувствам по-светла,а това е толкова хубаво...Аз съм от онези, които късчетата сурово вдъхновение не са успели да улучат-картичките ми не са прекрасни, но пък са си мои, дават ми удоволствието от сътворяването на нещо . Затова се радвам на отношението ти :) Благодаря :)Светъл и усмихнат ден от мен! :)

Nana каза...

Кари, все още си спомням колко тъпо се чувствах като четох оня ти пост за това, че се налага да спреш с хобито за неопределено време. Сякаш някой ми заби шамар и със сигурност не исках да съм на твое място. Когато в последствие се завърна, бях наистина щастлива да те видя. Благодаря ти за наградата, наистина и от сърце, за съжаление не съм фен на подобен род инициативи и няма да продължа на татък, но отново благодаря за честа!

Unknown каза...

Кари, благодаря ти за жеста! А поста ти едновременно ме разчувства и развесели - цитата е страхотен ( при нужда ще се възползвам и аз от него :)).А когато видях превода на думичката versatile в края - все едно си чела мислите ми, защото значението ѝ ми убягваше...

Ariadna каза...

КаРи, ставам ти последовател!!! Много талантливо написан, искрен и интелигентен пост! Как не съм те открила досега?!

Маги каза...

Кари, благодря ти за наградата! Много приятно ми стана. :)

КаРи каза...

Добро утро :-)
То добър ден стана, но както и да е.

Умишлено забавях отговора си на коментарите ви, исках да натрупам малко повече впечатление от "заразната" награда.

Бих добавила още доста блогове-вдъхновения, но по-любопитното е колко много разбрахме за хората от това общество. И дори и непредали нататък, всеки споделил по нещо за себе си, ме докосна.

За мен едно от най-ценните неща на картичкоправенето и режицоножинето (Режицата не ножи да ме прощава за малката "кражба" :-)) е именно контактът с творчески личности, вероятно защото в ежедневието и реалното ми общуване това липсва.

Много се разприказвах :-)

Усмихнат ден!

Euphoria Gifts каза...

Отскоро следя блоговете ви, защото отскоро и аз се осмелих да си направя блог :)) И да ви кажа, адски ме кефите! И с тези наградки, които си давате, и с вдъхновението, което лъха от всички ваши постове. И наистина, едно от най-ценните неща на това да имаш блог и да споделяш е, че срещаш творчески личности, които те зареждат с толкова положителна енергия! Момичета, страхотни сте!

Migito Petrova каза...

Кари, просълзи ме. Аз уж не се разчувствам лесно... Благодаря ти за честта!! Изключително съм щастлива, че си ме сложила сред тези които те вдъхновяват. Дерзай все така!! Една голяма прегръдка от мен!

КаРи каза...

Голямо гуш и от мен, Миги :-)

Greta каза...

Кари, макар и с огромно закъснение ти благодаря за наградата. Дори и да не съм успявала винаги да коментирам често хвърлям поглед в твоя блог и те следя. Квилингът е това, което ни свързва и аз се вълнувах при всичките ти премеждия, които си споделяла (хубави и не чак толкова). Отваряйки твоя блог дишам дълбоко, гледам с усмивка и огромно възхищение. Тук се зареждам не само с вдъхновение, а и с позитивизъм.
Благодаря ти за наградата. Благодаря ти за положителните емоции, които ми носят твоите ТВОРБИ!
Успех!

КаРи каза...

Грета, коментарите не са задължение :-))

Благодаря ти за милите думи, снощи, когато ги прочетох, имах нужда от нещо такова.